Franske fodboldborde (2024)

Franske fodboldborde kendetegnes ved deres forholdsvist bløde linoleumsbelagte spilleflader og deres teleskopstænger, som spillerfigurerne er fæstnet til. Typisk spilles med korkbolde på de franske borde, og dette kombineret med bordenes blødere overflader gør det nemmere at kontrollere og manøvrere bolden. Franske bordfodbold-borde er derfor meget alsidige og nemme at spille på for langt de fleste.

Derudover har bordene med deres teleskopstænger den store fordel, at stangen med aluminiumspillerne bevæger sig frem og tilbage udenpå en fastmonteret stang, i stedet for at spillerne er fæstnet til en stang, som stikkes direkte gennem et hul i fodboldbordets side. Derved undgår man, at blive ramt med en stang under et spil, hvis man er uopmærksom! Bordtypen er derfor den foretrukne blandt forældre, i fritidshjem og på arbejdspladsen.

INDHOLDSFORTEGNELSE OVER SIDEN

Vores bud på de bedste franske bordfodbold borde

Sorter efter pris:

Prisinterval 0-10K
Prisinterval 0-10K - slider
DKK0DKK10.000

Prissortering:

Sorter efter pris:

Prisinterval 0-10K - slider
DKK0DKK10.000

Vi anbefaler:

Vi anbefaler webshoppen her til køb af bordfodboldborde. Klik på linket og se det store udvalg.

Flere guides og produktoversigter

Fandt du ikke det rigtige fodboldbord ovenfor? Så kig i nogle af vores andre detaljerede guides til at finde det bedste bordfodboldbord for dig:

De franske bordfodboldborde er de mest populære og alsidige

Franske bordfodboldborde kommer typisk med spillebaner, hvor der er lagt grønlig linoleum på spillefladen. Spilleflader af linoleum er karakteristiske ved, at de er blødere end mange andre af de materialer på markedet, som benyttes til spilleflader. Eksempelvis benytter italienske producenter sig typisk af glas til deres spilleflader, hvilket er et hårdt og forholdsvis glat materiale sammenlignet med linoleum.

En spillebane med linoleum øger friktionen eller modstanden mod bolden i forhold til på spilleflader af hårdere materiale. I praksis betyder dette, at bolden vil være en del nemmere at kontrollere og styre på et fransk bordfodboldbord end på en type af borde, hvor spillefladen har en hårdere belægning. På nogle modeller af bordfodboldspil kommer fodboldbanen med linjer og streger malet op, så spillefladen ligner en ‘rigtig’ fodboldbane.

Borde fremstillet af de franske producenter Rene Pierre og Bonzini kommer typisk også fremstillet med teleskopstænger, som spillerfigurerne, som er fremstillet af aluminium, er monteret på. Teleskopstænger har den fordel, at de ikke stikkes igennem et hul i siden på bordet, som det ses på andre typer af borde. Hvis man spiller på et fransk bord uden disse såkaldt gennemgående stænger, undgåes det derfor helt, at man under kamp kommer til at stikke modspilleren i maven men en stang! Derved undgår du også, at han kan gøre det samme mod dig, når du mindst venter det! Fordi der er færre risici for skader, når man spiller på borde med teleskopstænger, er de franske borde klare favoritter blandt forældre og pædagoger i ungdomsklubben.

De franske bordfodboldborde leveres typisk med bolde af kork, og denne type bolde er da også traditionelt set blevet brugt på de franske borde. Korkboldene har i modsætning til plastikbolde den egenskab, at de absorberer mere af stødet, foruden at de er mere sammentrykkelige end bolde boldene af plastisk. Endvidere er korkbolde også lidt tungere end plastikbolde, hvilket gør boldene langsommere på banen, end hvis man benyttede plastikbolde. Dette kombineret med spillefladen af linoleum påvirker spillestilen på de franske borde, som kan betegnes som roligere og mere kontrolleret end på andre typer af borde.

Spillestilen på franske bordfodboldborde

Særtrækkene ved franske borde, som er nævnt foroven, betyder, at et køb af et fransk bord er et rigtigt godt sted at starte med bordfodbold, hvis man ikke har prøvet spillet før, og man ønsker at blive rigtig god til det. Dette er alt sammen, fordi bordenes linoleumbelægninger og brug af korkbolde skaber en spillestil, som er mere rolig og tillader større kontrol end på, for eksempel, italienske borde, som har spilleflader af glas. Når det er sagt, så betyder det ikke, at man med tiden bliver træt af spille på borde af Rene Pierre eller Bonzini, snarere tværtimod!

På franske bordfodboldborde kan du nemlig udføre alle de tricks og tekniske finesser, du har brug for og som gør spillet rigtigt sjovt, for at få sejren i hus! Med den større boldkontrol på de franske fodboldborde sammenlignet med på andre typer borde kan du blive knivskarp på dine snedige og tekniske skud! Således kan du på franske borde meget nemmere lave ‘pull & push shots’, hvor du henholdsvis trækker og skubber bolden til siden med dine spillere og forvirrer modspillerens målmand, før du hamrer bolden i kassen og tager pokalen!

Bonzini og Rene Pierre er de største producenter af franske fodboldborde

Når man taler om franske fodboldborde, kan man ikke komme uden om at nævne de to største og bedst kendte producenter, nemlig Bonzini og Rene Pierre. Bonzini er nok det allerbedst kendte firma af de to og har da også fremstillet fodboldborde i fremragende kvalitet i næsten 100 år! Bordene fra Bonzini rammer den svære balance mellem kvalitet og pris. Hvis man er på udkig efter et lidt mere upscale fransk bordfodboldbord, så kan den anden store franske producent, Rene Pierre, nævnes.

Bonzini producerer borde til kommerciel og privat brug. Mange bordfodboldborde på barer i byen med møntindkast er med en hvis sandsynlighed fremstillet af Bonzini. Man kan genkende Bonzini-borde til kommerciel brug ved, at navnet på bordet begynder med ‘B60’ i modsætning til borde til privat brug, hvor designnummeret begynder med B90.

Bonzini’s hovedsæde og produktionsenhed ligger i Bagnolet, som ligger i udkanten af Paris. Her arbejder omkring 40 medarbejdere, som årligt fremstiller omkring 5000 borde. Med en næsten 100-årig historie ved Bonzini, hvad der virker!

Rene Pierre fremstiller ligesom Bonzini fodboldborde med teleskopstænger og linoleumbelagte spilleflader. Dog har Rene Pierre tilkæmpet sig et ry for at fremstille nogle af de mest raffinerede og elegante borde i verden. Dette skyldes i høj grad at materialerne og træsorterne, der bruges til borde fra Rene Pierre, gerne er endnu bedre end de andre producenters borde på markedet.

Rene Pierre’s borde er i superb kvalitet, men tilsvarende er prisniveauet for disse fodboldborde generelt også højere end borde fra andre producenter. Til gengæld får du så også et bord, som du kan bruge med dine venner og familier over de næste årtier, og nemmere vil kunne sælge igen! Dog laver Rene Pierre også borde til mere jordnære priser og fremstiller også en række modeller for børn, foruden borde med møntindkast og turneringsborde, så alle markedets behov for Rene Pierre borde dækkes.

Rene Pierres hovedsæde og fabrik ligger i den østlige del af Frankrig i området Chalon sur Saône. Bordene forhandles i Rene Pierre-butikker over hele Frankrig og derudover har Rene Pierre en række internationale distributører, som dækker resten af verden. Derved kan vi alle få fornøjelse af at spille på et bord i verdenskvalitet fra Rene Pierre!

Bordfodbold