Italiensk bordfodbold (2024)

Italiensk bordfodbold er fodboldborde, der er karakteriseret ved at have en glasplade som belægning, som man spiller på. Typisk kommer bordet med røde og blå spillere, og traditionelt spiller man på et italiensk bordfodbold bord med en let plastikbold. Til sammenligning med baner af linoleum er glaspladen i kabinettet på de italienske borde forholdsvist glat, og når der spilles med de lette plastikbolde skabes en spillestil, som er meget hurtig og mere udfordrende at kontrollere og som bedst kan beskrives som reaktionær, “på reflekserne” og mere tilfældig end strategisk.

Typisk kommer borde til italiensk bordfodbold med spillestænger, som skubbes ud gennem huller i bordets sider. De italienske borde er gået hen og blevet mere populære blandt profferne derude grundet den mere udfordrende spillestil. Når det er sagt, så kan alle – unge som de mere modne i blandt os – stadig være med og få megen sjov og glæde af et italiensk fordboldbord.

INDHOLDSFORTEGNELSE OVER SIDEN

Vores bud på de bedste italienske bordfodbold borde

Sorter efter pris:

Prisinterval 0-10K
Prisinterval 0-10K - slider
DKK0DKK10.000

Prissortering:

Sorter efter pris:

Prisinterval 0-10K - slider
DKK0DKK10.000

Vi anbefaler:

Vi anbefaler webshoppen her til køb af bordfodboldborde. Klik på linket og se det store udvalg.

Flere guides og produktoversigter

Fandt du ikke det rigtige fodboldbord ovenfor? Så kig i nogle af vores andre detaljerede guides til at finde det bedste bordfodboldbord for dig:

italienske bordfodboldborde er nogle af verdens mest berømte

Bordfodboldborde fremstillet af italienske fabrikanter som Garlando og Roberto Sports er kendetegnet ved, at de typisk anvender en sandblæst glasplade som bordets spilleflade. På de fleste designs er glaspladen lagt ovenpå et grønmalet underlag af laminat, som har hvide striber påmalet lige som på rigtige fodboldbaner!

At anvende en glasplade som spilleflade giver en række fordele fremfor andre former for underlag som træ eller linoleum. Glaspladen buler ikke med tiden, som det er tilfældet på billigere modeller af fodboldborde, hvor deres linoleumflade kan blive ujævn med årene. Derudover gør en spilleflade af glas, hvor spillerne reflekteres i spillefladen, bordet langt mere æstetisk og giver bordet et mere eksklusivt look end på andre typer fodboldborde.

Glaspladen har derudover det særlige kendetræk, at den nedsætter friktionen mod bolden i forhold til borde, som har spilleflader af mere blødt linoleum. Det betyder, at bolden kommer til at bevæge sig væsentligt hurtigere på borde med glasflader.

På italienske borde har man traditionelt benyttet lette bolde af plast. De lettere plastbolde kombineret med den forholdvis glatte glasflade gør det mere udfordrende at kontrollere bolden, end hvis man spillede på et bord med en blød linoleumbane.

På flere fodboldborde fra italienske producenter anvendes traditionelt ikke teleskopstænger, og i stedet går stangen med plastikspillerne gennem et hul direkte i bordets side. På flere og flere moderne italienske bordfodboldborde finder man dog teleskopstænger. Disse stænger har den fordel, at de ikke stikker ud gennem siden og man derved undgår at ramme sin modstander under kampen med en stang, som kommer ud gennem siden af bordet!

Hvordan er spillestilen på det italienske bordfodbold bord?

På de fleste bordfodboldborde styres spillestilen i høj grad af de materialer, som bordene er fremstillet af. Hvis bordet har en glasflade som spilleflade, bliver det sværere at holde bolden stille og manøvrere med den. Dette forstærkes af, at der traditionelt anvendes lette plastikbolde på de italienske borde.

Spillestilen på de italienske borde kan bedst beskrives som meget hurtig, hvor gode reflekser og præcise bevægelser ikke er en fordel, men et must – fremfor at mestre det smarte og tekniske finessespil. Dette giver samtidig den mere uerfarne spiller en stor mulighed for at optræne netop disse færdigheder.

Gradvist er de italienske borde ved at blive mere og mere populære, især blandt professionelle spillere. Den hurtige spillestil har medført, at der er blevet udviklet nye regler for konkurrencer på italienske borde. Eksempelvis må man ikke spille bolden langs en stang og aflevere til en af de andre spillere på den samme stang. Endvidere må bolden kun røres én gang af en spiller på én stang, før den skal sendes videre på banen. En sidste hovedregel er, at hvis bolden ikke bevæger sig længere og ligger stille på banen, så må man ikke forsøge at score på mål.

Når det er sagt, så kan alle stadig få stor glæde af et italiensk bordfodboldbord. For de fleste folk, som blot spiller bordfodbold til daglig brug i SFO’en eller på arbejdspladsen, vil et italiensk bord til fulde kunne imødekomme og dække alle ens behov.

Mange forskellige producenter af italienske borde til bordfodbold

Der findes mange forskellige fabrikanter af italienske bordfodboldborde. På Bordfodbolden.dk finder du især borde fra producenterne Roberto Sports og Garlando. Disse producenter er da også de mest velkendte og populære indenfor fremstillingen af italienske spilleborde, fordi deres designs er æstetiske, holdbare og samtidig kommer til fornuftige priser.

Roberto Sports har været på markedet siden siden 1947, hvor firmaet blev grundlagt i Torino i det nordlige Italien. Siden da har selskabet ekspanderet voldsomt, men har også satset på andre typer spilleborde så som billiardborde samt borde til bordtennis og hockey. Som mange af deres konkurrenter søger Roberto Sports dog at dække hele markedet for bordfodboldborde, og derfor kan du også finde de populære borde i kommercielle versioner til baren i byen, foruden i versioner til hjemmet, arbejdspladsen og ungdomsklubben.

Producenten Garlando har en historie, som følger den samme udvikling som for Roberto Sports. Garlando startede også som en lokal snedkervirksomhed i slutningen af 1940’erne, hvor der til at begynde med blev bygget borde til bordfodbold for sjov udover virksomhedens traditionelle snedkerprodukter. Siden 1950’erne har produktionen af bordfodboldborde dog været kommerciel og specialiseret.

I dag fremstiller Garlando borde til det europæiske marked, som er bordfodboldborde efter traditionelle italienske standarder. 

Siden 1970’erne har selskabet dog også været at finde på det amerikanske marked, hvor det producerer borde i amerikansk designstil til de amerikanske forbrugere.

Ligesom Roberto Sports har Garlando opbygget et solidt ry for at fremstille bordfodboldborde, som ikke blot er æstetiske, men også er i meget høj kvalitet. 

Du kan derfor finde et stort udvalg af begge modeller hos Bordfodbolden.dk, og vi søger hele tiden at finde flere borde og forhandlere, så du altid har det komplette overblik over de mest populære borde på det danske marked.

Bordfodbold