Købsguide til at finde det rette bordfodboldbord (2024)

At finde det rigtige bordfodboldbord kan være svært! Bordene kommer i mange størrelser, designs og prisklasser. Spørgsmål som “hvad er franske og italienske fodboldborde, hvad er forskellen og hvilken type bord er bedst?” kan nemt føre til en del forvirring og usikkerhed! Dette er fuldt forståeligt, for det ER lidt af en jungle at finde frem til det rigtige bordfodboldbord for dig.

Når man så tænker på, at de fleste kvalitetsborde koster flere tusinde kroner og kommer til at fylde en hel del i stuen eller hobbyrummet, må man hellere gøre det rigtigt i første forsøg! Det kan være værd allerede nu også at overveje, om bordet en dag skal sælges videre, hvorfor det kan være fordelagtigt at investere i et godt bord allerede fra start. Derfor har vi lavet denne lille guide for at gøre det nemmere for dig.

Tryk blot på det link nedenfor, som er relevant for dig, og få gode råd til at vælge det rigtige bordfodboldbord.

INDHOLDSFORTEGNELSE OVER SIDEN

Købsguide til bordfodbold

Flere guides og produktoversigter

Udover siden her, så kan du også kigge i nogle af vores andre detaljerede guides til at finde det bedste bordfodboldbord for dig:

Tre overordnede typer af borde

Borde til bordfodbold kommer i tre overordnede designs, nemlig standardbordene i stærk kvalitet, de lette og mobile “table top” borde til at stille ovenpå et spisebord eller et stuebord, og så multibordene, som kommer med flere spil i ét.

Standardbordene er den type af bordfodboldborde, som de fleste af os forbinder med “rigtige” bordfodboldborde. Disse borde er store og gerne særdeles tunge med vægte på 50 kilo og derover. De fleste af os har da også selv prøvet at spille eller set andre spille på denne type bord.

“Table top” bordene er meget mindre og lettere borde, som stilles på stuebordet, køkkenbordet eller direkte på gulvet. Dette er bordfodboldborde til børn og kan både bruges i hjemmet og i SFO’en. De koster et par hundrede kroner og kan nemt stilles ind i skabet eller under sengen, når de ikke bruges.

Et bordfodbold multibord er et spillebord, som kommer med helt op til femten forskellige spil i blot ét bord. Her er bordfodbold blot ét ud af mange forskellige spil. Dette kan være en god løsning som et bordfodboldbord til børneværelset eller til hobbyrummet i kælderen. Således kan du på et multibord udover at spille bordfodbold typisk også kunne spille både bob, minibillard, skak, bordtennis og mange andre spil.

Bordfodboldbord i voksenstørrelse
Fodboldbold i standard størrelse
Tabletop bordfodboldbord til børn
Multibord-bordfodbold spil

Franske og italienske borde

I Danmark er de mest gængse standardborde de franske og italienske borde. De franske borde fremstilles af Rene Pierre og Bonzini, og de italienske borde af bl.a. Garlando, Roberto Sport og FAS.

Den største forskel på de to typer af borde er, at franske borde kommer med spilleflader er laminat, hvor de italienske borde typisk kommer med spilleflader af sandblæst glas. På franske borde spilles traditionelt med korkbolde, og på de italienske borde spilles traditionelt med plastikbolde.

Disse særtræk ved de to bordtyper påvirker spillestilen.

På de franske borde skaber spillefladerne af laminat og brugen af korkbolde en lidt langsommere og mere kontrollerbar spillestil end på de italienske borde. Spillefladen af laminat yder større modstand mod bolden end spillefladerne af glas gør, og korkboldene er mere sammentrykkelige end plastikboldene. Dette gør det nemmere at kontrollere bolden på laminatbordet end på glasbordet, så man bedre kan lave forskellige typer af snedige skud og tekniske finesser. På de italienske borde er spillestilen hurtigere og mere “på reflekserne”.

Det er en smagssag, hvad der passer en bedst. Vi plejer at anbefale franske borde som gode all-round borde, fordi de giver bedre boldkontrol, men denne type borde er også en del dyrere end italienske borde. Uanset hvilken type man vælger, er man dog sikret utallige timers underholdning. Du kan læse mere om franske bordfodboldborde og italienske bordfodboldborde ved at følge linksene.

Et eksempel på et godt og solidt fransk bord er Bonzini B90 Classic bordet. Som eksempel på et godt italiensk bord kan vi nævne bordene her.

Bordfodboldbord i voksenstørrelse
Fodboldbold i standard størrelse
Tabletop bordfodboldbord til børn
Multibord-bordfodbold spil

Bordfodbold til hjemmet

Hvis bordet skal stå i stuen, så må bordet også gerne tage sig ekstra godt ud. Her kan det være en fordel at investere i et bord, som ikke er alt for farverigt, hvis det skal matche med sofaen og gulvtæpperne i resten af indretningen.

Et bord som Garlando F20 i flot lyst bøgetræ med mulighed for at klappe bordbenene sammen er nok et af de bedste borde til at have stående fremme i stuen. Bordet kommer med en spilleflade af laminat, hvilket holder vægten nede og gør bordet mere transportabel, så du bedre kan flytte det mellem forskellige rum i hjemmet. Selv da vejer bordet stadig 50 kg, så du bør stadig have en klar idé om, hvor bordet skal stå, før du køber det.

Hvis du har et herreværelse eller et hobbyrum i kælderen, så kan de mange farverige italienske fodboldborde være et godt valg.

Og så lige en vigtig ting at være opmærksom på omkring gulvet under bordfodboldbordet! Fordi standardbordene typisk vejer mindst 50 kilo, så kan hjemmets flotte parketgulv og fyrretræsgulv under bordet tage skade, hvis man ofte spiller bordfodbold. Uanset hvor tungt et bord er, så vil det næsten altid rykke sig lidt under kamp, især hvis det er fuldvoksne mennesker, der spiller.

Derfor anbefaler vi, at du som minimum sætter kraftige filtdutter under fodboldbordets ben, for at forhindre ridser i gulvet. En anden måde at sikre dit gulv er ved at skære nogle firkanter af fra et væg-til-væg gulvtæppe og lægge under bordets ben. Mange fodboldborde nu om stunder er forsynet med gummifødder, som mindsker slitagen mod gulvet. Du kan læse mere om, hvordan du bedst passer på dine gulve, når du har et tungt bordfodboldbord stående på dem her.

Bordfodboldbord i voksenstørrelse
Fodboldbold i standard størrelse
Tabletop bordfodboldbord til børn
Multibord-bordfodbold spil

Bordfodbold til arbejdspladsen

Hvis du skal købe et bord til din arbejdsplads, så kan det være en god ide at tænke udover din egen smag og præferencer, da bordet jo skal kunne bruges af mange forskellige kolleger – også efter at du måske ikke arbejder i firmaet længere.

Det skal være et bord, som er nemt at spille på, så flest muligt kan være med. Bordet kommer til at blive brugt i pauserne og til firmaets julefrokoster og andre sociale komsammener.

Her vil et fransk bordfodboldbord fra eksempelvis Bonzini være ideelt. Denne bordtype gør det nemmere for mange forskellige spillere at deltage grundet bordets laminatplade og brug af korkbolde, som sikrer en mere kontrolleret spillestil end på de italienske borde.

Et Bonzini bord er helt klart et bord i den dyrere ende af prisskalaen, men til gengæld er det også et solidt bord i verdensklasse, som ville kunne bruges også om 20-30 år, og som kræver et minimum af vedligeholdelse. Du kan læse mere om bordfodbold på arbejdspladsen her (artikel afventer udgivelse).

Bordfodboldbord til børn

Hvis du søger et bord til dine børn, så er der også et stort udvalg at finde. Her kan du vælge imellem både fodboldborde til at stille på stuebordet eller spisebordet (table top borde), samt mindre og væsentlige lettere modeller af standardbordet, som gerne fremstilles i let finér og plastik. Du kan også vælge multiborde.

Det er vigtigt at huske på, at mange miniborde til børn ikke kommer med ligeså mange spillerstænger som på bordene i standardstørrelse.

Man skal også være opmærksom på, at de fleste modeller til børn kommer med gennemgående stænger, som går gennem et hul i bordets modsatte side. Mange forældre er utrygge ved denne type borde, da børnene kan blive ramt af en gennemgående stang under en kamp, hvis ikke de er opmærksomme. Dette er særligt en fare for de små børn, som er i øjenhøjde med spillerstængerne. Med lidt omtanke kan disse risici dog minimeres.

Et godt valg for mange er table top bordfodboldbordene som for eksempel Megaleg Mini bordfodboldbordet, som ikke er for tungt, stort eller dyrt, og som nemt kan flyttes rundt på, medbringes i bilen og stilles ind i et skab. 

Hvis du søger et bord, som står opret ligesom standardbordene, så kunne disse Megaleg børnefodboldspil være et godt valg, eller du kunne overveje det populære og større bord som bordet Garlando F3, som er ideelt til de lidt større børn. Du kan også overveje et multibord, hvor der kommer flere spil i ét.

Skal fodboldbordet være til børnene men kunne bruges når de vokser sig større?

Hvis du gerne vil have et bord, som børnene kan have glæde af nu, mens de er små, men som de også kan have glæde af, når de bliver lidt større, så kan et multibord være en god løsning. Multibordene er større end de mindste opretstående børnefodboldborde, så også ældre børn kan have stor glæde af dem. Samtidig kan multibordene også bruges til spil som billiard, bob og kæmpeskak.

Et andet godt valg kunne være at investere i et mediumstort fodboldbord som et af de flotte Stanlord bordfodbold borde eller bordet eller Garlando F3 bordet. Begge borde koster lige omkring 1000 kr, men F3 bordet kommer med teleskopstænger, som er det sikrere valg, når kampen er intens. Disse borde har også den fordel, at de har karakter af “rigtige” standardborde med større stabilitet og 11 spillerfigurer på begge hold, selvom de er lidt mindre end standardbordene.

Bordfodboldbord til skoler og SFO’er?

Søger du et bord til ungdomsklubben eller SFO’en, så er det helt sikkert en god ide at overveje et robust standardbord med teleskopstænger. Teleskopstængerne gør, at børnene ikke er i fare for at blive ramt af en stang under en kamp, hvilket kunne være tilfældet ved et bord med gennemgående stænger.

Du kan overveje at købe et multibord til SFO’en, som vil sikre jer mange spændende muligheder for forskellige typer spil. Du skal blot være opmærksom på, at det typiske multibord ikke er ligeså stabilt og holdbart som et standard bordfodboldbord. Dette kan være en faktor at holde sig for øje, når mange ivrige hænder har fat i multibordet på een gang i SFO’en!

At købe et solidt standardbord med det samme og betale de ekstra penge, vil helt sikkert være en god investering for dig på sigt, når man tænker på, hvor mange ivrige og energiske børn, der kommer til at spille rundt om bordet i løbet af en dag. Her kan borde, som er overdækket med plexiglas og med et lukketboldsystem, være en fordel, da bolden ikke kan skydes af banen og ramme nogen i øjnene, og boldene heller ikke kan blive væk. Glaslåget har samtidig en lyddæmpende effekt, som med garanti vil være at foretrække i fritidshjemmet!

Til SFO’en og ungdomsklubben kan vi derfor klart anbefale bordene fra italienske FAS bordfodbold, som er ekstremt stærke, tunge og stabile, og som kommer med lukket boldsystem og stødsikkert glaslåg. Bordet FAS Indoor kan anbefales til de lidt ældre brugere, da det kommer med gennemgående stænger. Bordet kommer med intern belysning, hvilket er en fordel på de mørke vinterdage og til diverse sociale aftenarrangementer. FAS San Siro kommer uden belysning, men er til gengæld forsynet med teleskopstænger.

Begge borde kommer med møntindkast som kan slås til og fra efter behov.

fodboldborde til baren eller cafeen?

Fodboldbordet til din bar eller café bør også komme med lukket system og stødsikkert glaslåg, så bolden ikke kan skydes af banen. Glaslåget hjælper samtidig med at dæmpe lyden fra bordet.

Det lukkede system gør også, at du kan tilkoble møntindkast på dit bord, så du kan tjene lidt ekstra til din virksomhed hver gang, dine kunder tager et spil.

Du kan efter særlig aftale med os endda få dit eget logo printet på det ønskede fodboldbord. Skriv til os på [email protected] og hør nærmere.

Til cafeer og barer kan vi anbefale de samme borde som til SFO’en og ungdomsklubben, nemlig de solide og stabile borde fra FAS (se nærmere foroven). Bordene er nogle af de mest stabile på markedet med en vægt på over 90 kilo. Stærke og holdbare borde med lukkede boldsystemer er et must, når bordet skal bruges i det offentlige.

Bordfodbold udendørs?

Bordfodbold er overvejende et indendørs spil, fordi delene, som det typiske bord er fremstillet af, ikke tåler at være udendørs i flere timer ad gangen. Hvis et almindeligt fodboldbord efterlades ude, så kan spillestængerne begynde at ruste, trædelene kan suge fugt og svulme, og der kan gå råd i træet. Samtidig kan spillefladen blive ujævn og hælde, når træet under laminatet eller glaspladen begynder at svulme.

Nogle fodboldborde er dog designet til at kunne stå udendørs. Disse vejrbestandige modeller er fremstillet af rustfrit metal, og kommer med træ- og plastikdele, som er modstandsdygtige overfor elementernes rasen. Dette gør bordene ideelle til feriesteder, campingpladser og sommerlande foruden udendørs barer samt et væld af andre formål. Fordi bordene kan bruges både indendørs og udendørs og er lavet af særligt bestandigt materiale, er bordene også noget dyrere.

Selvom du har et bord til udendørs brug, så betyder det dog ikke, at du bare kan lade bordet stå udendørs altid og så stadig forvente, at bordet er i tiptop stand, når du skal bruge bordet igen, når vinteren er overstået. Det anbefales derfor, at du flytter bordet ind om efteråret, vinteren og det tidlige forår. Du bør også overveje at købe et dække til at hænge over bordet, når det ikke bruges, selv om sommeren. 

Fornuftige bordfodboldborde til omkring 1000 kr

Når man ser på de mange dyre borde på Bordfoldbolden.dk og på de mange andre hjemmesider i Danmark, som også sælger borde til bordfodbold, så kan man hurtigt tænke, at det er et meget dyrt spil at købe. Og det er da også rigtigt, at man skal af med adskillige tusinde kroner for at få et bord i standardstørrelse fra de forskellige mærker, som vi fører her på hjemmesiden.

Heldigvis er det også muligt at få borde til under 1000 kroner eller lige omkring de 1000 kroner, som vil kunne give ligeså meget spas og skæg som de dyrere standardborde. Mange af de billigere borde til under 1000 kroner henvender sig primært til børn.

Hvis man gerne vil have et robust og stærkt bord til hobbyrummet, som de voksne kan tage et spil med deres venner omkring over et par kølige øl, når ungerne er smidt i seng – og som ikke koster spidsen af en jetjager – så er der heldigvis også råd at finde her.

Det bedste bord i prisklassen lige omkring 1000 kr er nok Garlando F3-bordet, som kan fås både med gennemgående stænger og med teleskopstænger. Dette er både et bord, som de større børn kan bruge, men som også forældrene kan have fornøjelse af at spille på. Bordfodbolden.dk guider til steder på nettet, hvor du kan købe begge modeller, men vi anbefaler den lidt dyrere model med teleskopstænger, som du finder her.