Sådan passer du på gulvet under dit bordfodboldbord

Et-tungt-bordfodboldbord-på-et-fint-traegulv

Tilføjelsen af et fodboldbord til din opholdsstue kan nemt gøre rummet til det mest populære i hele dit hjem. Et bordfodboldbord i opholdsstuen, hobbyrummet eller endda på kontoret tilfører en særlig stemning til lokalet, som ingen andre møbler kan tilbyde.

Ridser i gulvetFor det gode bordfodboldbord gælder det som tommelfingerregel, at jo tungere og mere massivt det er, desto mere stabile er de også under en kamp. Der er ingen, der vil have, at bordet rykker sig, når de hiver og flår i stængerne lige ved kampens højdepunkt. Dette sker især, når det er fuldvoksne mennesker, som spiller omkring bordet. Gode standardborde kendetegnes ved, at de som udgangspunkt vejer mindst 60 kilo, men selv da kan man risikere, at bordet rykker sig under en kamp. Problemet forstærkes af, at det ikke er alle borde, som er forsynet med kraftige gummidutter under hvert bordben.

Når et tungt FAS bordfodbold bord i høj kvalitet rykker sig bare en smule, kan det påføre gulvet permanente skader i form af dybe ridser og mærker. Dette kan være et problem for både linoleumsgulvene på kontoret eller i ungdomsklubben, men især for trægulvet i stuen og hobbyrummet. I sidste ende kan dette afholde folk fra overhovedet at købe det bordfodboldbord, som de har drømt om så længe og begynde at spille bordfodbold. – Og det ville være en skam, for et bordfodboldbord er det perfekte spil at slappe af til og socialisere omkring, når vennerne er på besøg, eller når folkene i ungdomsklubben skal rystes sammen og lære hinanden at kende.

Mærker-i-gulvet-fra-et-bordfodboldbord
Et-bordfodboldbord-med-mærker-i-gulvet

Billederne ovenfor viser med al tydelighed, at de gæve udøvere af bordfodbold ikke har læst vores artkel om, hvordan man bedst beskytter sit gulv, når man spiller bordfodbold. I denne blogpost ser vi derfor nærmere på, hvordan du bedst sikrer gulvet under dit bordfodboldbord, så skrækscenariet i billederne foroven ikke sker for dig!

Sådan beskytter du gulvet under dit fodboldbord

Man siger, at forebyggelse altid er bedre end helbredelse, og dette gælder også gulvet under dit fodboldbord! I dette afsnit kan du finde en række gode råd til at undgå gulvskader fra brugen af dit bordfodboldbord. Hvis du følger disse råd, så kan du undgå det værst tænkelige scenarie, nemlig at gulvet bliver ødelagt og du skal have det repareret.

Der findes forskellige typer af gulvbeskyttere på markedet, og de kan alle fås i et byggemarked som Johannes Fog eller BauHaus. Nogle af disse gulvbeskyttere er fremstillet af nylon, andre af gummi, og andre igen er filtknopper.

 • Unge voksne der spiller bordfodboldGulvbeskyttere af nylon og gummi er typisk fremstillet med et søm på den ene side, som bruges til at fæstne gulvbeskytteren til bordboldbordets ben med.

 • Filtknopperne er de mest almindelige og de bedst kendte. Disse filtdutter er nemme at bruge og findes også i større supermarkeder. Når du vælger en filtpude så sørg altid for, at størrelsen passer. Rengør altid bunden af fødderne for at fjerne eventuelle skidt og snavs, før du sætter puden på.

  Put ekstra filtknopper under bordfødderne.

  Hvis ikke bordet kommer med gummibeskyttere, eller hvis de er gået i stykker, så kan du nemt få gulvbeskyttere og filtdutter til at sætte på undersiden af fodboldbordets ben for at skabe et lag ekstra beskyttelse mellem fodboldbordet og gulvet.

  Derefter er det bare at klæbe dem under fodboldbordets ben. Vær også opmærksom på at filtknopperne er den billigste og nemmeste løsning, når det gælder gulvbeskyttere, men samtidig også den mindst holdbare. Over tid bliver de nemlig slidt op.

 • Læg et gulvtæppe under dit fodboldbord. Hvis du stiller dit spillebord ovenpå et gulvtæppe, så er dette en glimrende måde at skåne gulvet på. Denne løsning kan være både stilfuld og funktionel.

 • Brug stykker fra et væg-til-væg tæppe til at lægge under hvert bordben. En anden billig og effektivt løsning er ved at skære nogle små firkanter af fra et væg-til-væg gulvtæppe, som du så kan lægge under fodboldbordets ben. Det tykke gulvtæppe hjælper med at sprede vægten fra bordet og forhindrer, at de bordets ben skaber ridser or mærker i gulvet.

 • Undersøg regelmæssigt gulvet undet bordet. Gør det til en rutine regelmæssigt at kontrollere fødderne på dit bordfodbold. Du bør gøre dette for at sikre dig, at beskyttelsespuderne altid er i god stand, og at der ikke er kontakt mellem bordbenets hårde dele og så gulvet. Dette behøver ikke at tage lang tid.
Filtdutter-2
Bordfodboldbord-på-gulvtæppe-1

Andre praktiske tips til at beskytte gulvet under dit bordfodboldbord

Udover brugen af filtknopper og gulvtæpper så findes der også andre måder at minimere slitagen mod gulvet.

 • Far og søn om et bordfodboldbordUndgå at trække og skubbe dit bordfodboldbord. Hvis bordet skal flyttes på grund af rengøring eller hvis det skal stå et andet sted, så skal du løfte bordet og bære det hen til det nye sted. Dette skal du gøre også selvom bordet er en af de meget tunge FAS bordfodbold modeller eller et de lidt lettere borde fra Garlando. Hvis du skubber eller trækker bordet, vil der med garanti opstå skader på dit gulv.

  Du kan ikke løfte og bære bordet alene, men du har brug for hjælp af dine venner eller kolleger. Bordet løftes ved, at I tager fat under bordets to ender med hænderne, går lidt ned i knæ og så bruger benene til at støde fra. Husk at rette ryggen, når du løfter bordet og løft med benene snarere end ryggen – ellers kan du risikere at få skader i ryggen. Og det er værre end skader i gulvet!

 • Hold altid gulvet ren. For det første bliver din spilleglæde øget af, at der er rent og ordentligt omkring dig og for det det andet, så vil gulvbeskytterne også kunne holde i længere tid, hvis ikke der ligger snavs på gulvet. Endeligt, så er regelmæssigt rengøring vigtig for at undgå, at småsten sætter sig i filtknopperne, som i værste fald kan være med til at ridse gulvet.

 • Tør dine fødder af før du spiller. Dette er en detalje, som de færreste folk tænker over. Når man spiller en intenst og meget spændende kamp i bordfodbold, kommer man i kampens hede til at bevæge fødderne en del rundt på gulvet, når man skifter stilling omkring stængerne. Hvis dine sko er snavsede efter en tur udendørs, så kan indtørret jord og snavs fra skoene nemt misfarve gulvet og i værste fald også ridse det. Dette problem undgår man nemt, hvis ens sko er rene.

Som afsluttende bemærkning kan vi sige, at der er mange måder, hvorpå dit gulv kan tage skade, hvis du har et bordfodboldbord, som du ofte spiller ved. Heldigvis er der endnu flere måder at beskytte dit gulv på og med lidt omtanke bør dette ikke afholde dig fra at investere i dit drømme-fodboldbord. 

Hvis du følger de praktisk råd i denne vejledning, vil du kunne nyde at spille bordfodbold i stuen, i hobbyrummet, på arbejdspladsen og i ungdomsklubben i mange år fremover.

Godt gulv! God kamp!

Kilder

Læs mere her om at passe på gulvet under dit bordfodboldbord (artikler på engelsk).

https://www.woodfloors.org/maintenance.aspx

http://idreamofclean.net/protect-hardwood-floors-from-furniture/

https://learn.livingdirect.com/protecting-wood-floors/

Relaterede indlæg