Sådan reducerer du støjen fra dit bordfodboldbord

Sådan-reducerer-du-støjen-fra-dit-fodboldbord-2

Et godt spil bordfodbold kan være dagens højdepunkt både derhjemme med vennerne eller på arbejdspladsen. Bølgerne går højt, spændingen stiger, og de venskabelige fornærmelser flyver fra bordets ene langside til den anden.

Bordfodbold på kontoret kan larme

Du spiller derhjemme mod din ven, og du er kun ét point fra at afgøre bedst-ud-af-tre matchen om hvem af jer, der skal have titel af “bordfodbold-præsident”! …Men så banker det på døren, og udenfor står din underbo – nøj, hvor ser han sur ud, og han kommanderer dig til øjeblikkeligt at holde inde med den larm!

Eller dette scenarie; dit hold er lige ved at score sejrsmålet og vinde over kollegerne! Taberholdet skal hente kaffe til vinderholdet i en hel uge! Hvem vinder, hvem vinder!?

… Og netop dér bryder chefen ind i kampen og siger, at spillet straks skal stoppes, fordi det larmer så meget, at ingen af de andre medarbejdere kan koncentrere sig om arbejdet. Nu er der ingen, der henter kaffe til dig i næste uge, og du skal gøre det hele selv. Total bummer : (

Hvis dit fodboldbord står i SFO’en eller i en skole, er det ikke sikkert, at folk vil være generet af støjen fra bordet. I disse miljøer må du trods alt forvente, at der er et naturligt, højt støjniveau, og at folk regner med det. Helt anderledes forholder det sig som i eksemplerne ovenfor, nemlig hvis du har et fodboldbord i din lejlighed, i hjemmet eller på kontoret. Dette er meget mere lydfølsomme områder, hvor folk forventer, at der ikke larmes. Derfor er de også mindre tolerante overfor lyden af bolde, der skydes i mål med stor kraft eller pinnes hårdt under en fodboldspiller.

Så hvordan reducerer du støjen fra dit bordfodboldspil, så alle bliver glade og du uden problemer kan spille bordfodbold, når du vil? Det ser vi på i denne artikel.

Hvordan støjer et bordfodboldbord?

Det er vigtigt at huske på, at det ikke kun er spillerne rundt om bordet, der larmer! Den menneskelige faktor er i princippet dét, som kan støje mest. Der er næsten ingen grænse for, hvor mange ivrige tilråb og højrystede følelsesudbrud, der kan opstå omkring et fodboldbord. Støjen fra dine begejstrede medspillere er dog også det, som i princippet er nemmest at kontrollere.

Bordfodboldbold på banenHelt anderledes forholder det sig for selve bordfodboldbordet. Det, som larmer mest ved bordet, når der spilles, er:

  • Når bolden pinnes hårdt under en spillerfigur, for at bringe den til standsning.

  • Når bolden skydes i mål og hårdt rammer bagpladen i målet.

  • Når bolden skydes ind i siderne af bordets spillekabinet og rikochetterer.

Det er interessant at bemærke, at det som larmer mindst af ovenstående ikke er det, som man skulle tro, nemlig når man sender bolden i mål, og man scorer. Typisk er det pinning’en af  jeres bordfodbold bolde, der skaber den højeste dunkelyd, som på nogle typer fodboldborde endda forstærkes i bordets kabinet.

De mest larmende handlinger, når du spiller bordfodbold, er samtidig dem, som du ikke kan undgå eller undvære, når du spiller bordfodbold. Støjen fra disse handlinger forplantes nemlig gennem bordet og videre ned i gulvet. Dette medfører, at støjen spredes mellem rum og etager.

Bordfodbold-larm-på-kontoret-kan-være-hyggeligt

Gør dit fodboldbord mere lyddæmpende

Hvis du er lidt fiks på fingrene, kan du forsøge dig med forskellige tiltag til at gøre dit bord mindre larmende. For at reducere det karakteristiske og larmende “klonk”, når en hård bold skydes i mål, kan du polstre målets inderside. Dette bør være med stødabsorberende materiale, som kunne bestå af udskårne firkanter af et væg-til-væg gulvtæppe. En musemåtte ville også kunne bruges og kan købes billigt online. Hvis du udskifter plastikbolden med en bold af kork, vil du også kunne opnå en reduktion i støjniveauet, fordi korken absorberer mere af stødet end plastikbolden.

Boldkontrol i bordfodbold 3

Ligeledes vil du med filtmateriale sat på spillerens fødder kunne reducere de høje dunk, som opstår, når du hårdt pinner bolden mod spillebanen. Hvis ikke du er omhyggelig med at sætte filten på, er dette dog ikke en elegant løsning. – Du vil jo stadig gerne kunne lave teknisk finessespil med dine spillerfigurer på dit fodboldbord og ikke fumle klodset med bolden, fordi der sidder et stykke filt rundt om spillerfigurens fødder! Alternativt kan du prøve at bruge små udklippede stykker af musemåtte til at sætte på for- og bagsiden af spillerfigurernes fødder.

Du kan også overveje at sætte noget under fodboldbordets ben for at reducere bordets vibrationer. Når du spiller på bordet, forplantes lyden fra kampen nemlig ned i gulvet via bordets ben og videre ud i bygningen. Du kan overveje at sætte højtalermåtter under benene, et gummiunderlag eller tykke korkplader. Alle disse materialer kan absorbere nogle af vibrationerne fra fodboldbordet.

Indret rummet efter dit bordfodboldbord

Den støj, der opstår fra dit bordfodboldbord, når du blokerer et skud, når du selv skyder til bolden og når bolden går i mål, falder generelt i de højere lydfrekvenser. For at opnå den største støjreduktion af disse frekvenser, kan du indrette dit rum derefter. For maksimal effekt er det dog også vigtigt, at rummet allerede er velegnet til formålet.

Hvis du sørger for at stille dit fodboldbord i et rum med et tykt betongulv med massive mursten og faste døre, vil det være bedst. Her kan du sørge for at lægge et tykt væg-til-væg tæppe ud i hele lokalet.

Så længe du adskiller bordet fra direkte kontakt med gulvet, vil du også kunne dæmpe støjen i de lavere frekvenser. Sørg også for at lukke alle døre og vinduer samt at have investeret i nogle tunge gardiner, som kan trækkes for. Jo tungere gardiner, der bruges, desto bedre.

Er det så en elegant løsning med tunge gardiner, et tykt gulvtæppe og lukkede vinduer? Det er i sidste ende en smagssag… Men virker den? Du kan i hvert fald forvente at lyden reduceres, så støjgenerne til dine omgivelser reduceres. Om dette så er nok, afhænger dog i høj grad også af de folk, som du bor under samme tag med!

Overvej at investere i et lyddæmpende fodboldbord

Du kan også overveje at investere i et lyddæmpende fodboldbord. Et af de bedst kendte borde er det lyddæmpende B90 Bonzini fodboldbord, som du kan se ved at følge linket. I erkendelse af at støjen fra de fleste fodboldborde forstærkes i kabinettet, har Bonzini nemlig taget konsekvensen og udviklet et støjreducerende og lyddæmpende bord. Kassen mellem spilleplade og bund er blevet fyldt ud med lyddæmpende mineraluld, og lyddæpmningen er betydelig. Dog skal du være opmærksom på, at bordet godt nok er lyddæmpet, men det er ikke lydløst!

Hvis du beslutter dig for at købe et lyddæmpende B90 Bonzini fodboldbord til hjemmet eller arbejdet, så kan du med fordel stadig bruge rådene i denne artikel for virkelig at opnå et godt resultat!

Hvis alt andet fejler, så prøv at indgå et godt kompromis

En måde at undgå at forstyrre andre på og som derfor virker med usvigelig sikkerhed, er også den mest kedelige; at du kun spiller bordfodbold, når alle andre er ude af bygningen. Derved kan du spille lige så tosset som du vil. I praksis kan dette dog være særdeles svært at opnå. Derfor må vi tænke lidt kreativt.

Bordfodbold støj på den gode mådeSom eksempel på en kreativ løsning kan nævnes, at du aftaler et tidsrum, hvor der kan spilles og larmes. Dette er et kompromis og virker på de fleste arbejdspladser. Hvis du er heldig, virker det også i etageejendommen og i hjemmet. Ideen er at forhandle dig frem til, at du i bestemte tidsrum har lov til at spille på dit elskede bordfodboldbord. Dette kunne være i et eller flere intervaller af en halv times varighed på et givent tidspunkt på dagen. Det kan hjælpe, hvis du tilbyder dine naboer en flaske vin eller to, og inviterer dem til en dyst.

Derved kan dine kolleger, samt dine under- og overboer planlægge sig udenom vigtige aktiviteter, der kræver ro. Selv hvis de er hjemme til at høre på, mens du spiller med vennerne, så ved de, at det kun varer en halv time, og at de derfor kan forvente ro i ejendommen igen snarest.

Her er det selvfølgelig vigtigt, at du så også respekterer aftalen. Husk på, at det også er i deres interesse at have et godt forhold til dig, da I jo bor under samme tag eller arbejder sammen på arbejdspladsen.

Hos Bordfodbolden.dk tror vi på det bedste i mennesket – og at det er de færreste folk, der har lyst til virkelig at være krakilere. Så derfor kunne den kreative kompromisløsning være en god mulighed, så du stadig kan byde op til kamp og spille på dit elskede fodboldbord, hvis alt andet fejler!

Kildehenvisninger og referencer

https://forum.britfoos.com/forum/

http://www.bonzini.com/

Relaterede indlæg